background
Aibel
Medlemsnytt

1.200 arbeidsplasser var i ferd med å glippe for Asker

06. september
Asker risikerte å miste sin største private arbeidsplass. Nå er det klart at industrikonsernet Aibel har forlenget leieavtalen for sine 1.200 medarbeidere i Hagaløkkveien i mange år fremover. Og snart skal det karakteristiske kontorbygget moderniseres.

Vi er veldig glade for at Aibel valgte å bli her i Asker. Det betyr at selskapet vurderer dagens lokalisering som sentral nok med tanke på tilgang på kompetent arbeidskraft, sier leder i Asker Næringsforening, Steinar Bustad til Budstikka.


Foto: Knut Bjerke

Aibel har leid hele «Aibel-bygget» på 30.000 kvadratmeter helt siden innflyttingen tidlig i 2012. Ved åpningen den gang understreket ordfører Lene Conradi betydningen av den typen kunnskapsarbeidsplasser Aibel representerer for Asker, og det behovet er ikke mindre viktig i dag.

Fortsatt virksomhet på dagens adresse i Asker var et av flere lokaliseringsalternativer som ble vurdert av Aibels konsernledelse i Stavanger, da tidspunktet nærmet seg for at leiekontrakten i Hagaløkkveien skulle reforhandles. Etter langvarige prosesser har de nå inngått en langsiktig leieavtale med Oslo Pensjonsforsikring (OPF), som har eid eiendommen siden de kjøpte den av utviklerne i Ferd Eiendom i 2013.
 

Aibel er et viktig lokomotiv for næringsutviklingen i vår region, med stor betydning for underleverandører, handel og tjenesteyting. Og så skjer det mye spennende teknologiutvikling der i den transformasjonen som nå skjer i overgangen fra olje og gass til fornybar energi, og da spesielt havvind, mener Bustad.


Artikkelen er hentet fra Budstikka. Les hele artikkelen her (krever plussabonnement).