Askerladden 2022 15.05.2023
Mandag denne uken ble Morten Gjeruldsen hedret for sin innsat i Vollen med tildeling av prisen; Årets Askerladd!
Det er Nordea som står bak prisen som skal være en anerkjennelse til bedrifter, institusjoner og enkeltpersoner som det siste året har gjort en ekstra innsats for å fremme næringslivet i Asker.
– Årets prisvinner treffer på alle kriterier, sier Lindtvedt.
– Morten er en person som virkelig brenner for Vollen og utviklingen der. Han har som daglig leder i Vollen Marina utviklet området fra å være en marina og båtopplag til å bli et møtested for mennesker. Han har en sterk gjennomføringskraft og tenker langsiktig i det han gjør, sier bankmannen.
– Det er selvfølgelig veldig hyggelig å få en slik pris, sier Gjeruldsen selv.
Overrekkelsen fant sted i kafeen Penny Lane i Vollen mandag. Kafeen er en av de mange nye leietagerne Gjeruldsen har stått i bresjen for å fylle marinaen med.
Motoren i Vollen
Et nytt treningssenter er også kommet til stedet, samt en ny båtforhandler. Videre er lokalene etter Vitos nå fylt opp med nye drivere som satser, og ytterst på gjestebrygga gjøres det klart til den nye Brygga bar.
– Jeg liker å engasjere meg, rett og slett, og få ting til å skje. Samtidig er jeg glad i å ha mennesker rundt meg, både samarbeidspartnere og kunder. Se at de rundt meg lykkes og støtte opp om det, synes jeg er moro. Jeg liker spesielt godt å få være med og sette Vollen på kartet, sier 63-åringen.
At selve gjestebrygga er kommet på plass, er han også motoren bak. De nye næringsbyggene med leiligheter på toppen er et annet fysisk bevis på Gjeruldsens aktiviteter.
Å få marinaen elektrifisert og mest mulig grønn og miljøvennlig, er også en fanesak.
– En veldig viktig dimensjon ved Morten, er at han har bærekraft som en sterk verdi ved at han legger opp til å elektrifisere båthavnen med et mål om at 50 prosent av alle båter skal være elektriske innen 2023. Morten er også ildsjelen bak Elbåt-konferansen og han jobber med å skape renseanlegg for båter som er miljøvennlige, sier Nordeas Lindtvedt.
Altmuligmann
Daglig leder i Vollen Marina har Morten Gjeruldsen vært siden 2010.
Og her har han med liv og lyst fylt byggene. Selv beskriver han seg selv mer som altmuligmann enn som daglig leder. Du kan like gjerne finne ham på en truck måkende på snø en vinterdag, som bak kontorpulten på kontoret.
– Varierte arbeidsoppgaver er noe av gleden med å jobbe på et slikt sted. Man må ta i det meste fra plukke opp søppel til kontraktskriving med nye leietagere. Mange spennende kontrakter er jo skrevet det siste året, etter en byggeprosess som har krevd plass og ressurser. Det er gledelig å se at de som har flyttet inn, liker seg veldig godt, sier han.
Utfordringer
Men det har ikke bare vært solskinn og glansbilder. Gjeruldsen opplevde som andre tunge år under koronaen der leietagere slet betydelig. Konkursen i Vitos var heller ikke en gladsak.
– Hva tenker du om de årene?
– Det er i motbakke det går oppover. Konkurser er kjedelig og kostbart, men opp av asken ser vi at det blir nytt liv, sier han.
Fikk Lemkuhl til VollenMen Gjeruldsens engasjement har strukket seg langt lenger enn til marinaen.
Helt fra han flyttet til Bjerkås i 1996 har han engasjert seg på flere områder. Som pappa bidro han i flere år som håndballtrener i idrettslaget Vollen ungdomslag. Det var også engasjementet for ungdom som førte til at han et par år, i 2008 og 2009, dro i gang rusfri konsert med blant andre artistene Erik og Kriss på Sjøstrand.
Det er ikke det eneste han har kastet seg inn i. Han bidro også til at NRK fikk det staselige skipet «Statsraad Lehmkuhl» til å stoppe i Vollen i 2021 under sendingen Sommerskuta.
– Jeg må medgi det var litt hyggelig å høre NRK annonsere på lufta at skipet startet i nord og endte i Vollen, sier Gjeruldsen.
Bringebær og røde biler
Han har selv drevet eget eventbyrå, og var også aktivt engasjert i sentrumsforeningen i Vollen.
Og lurer du på hvem som sørger for at røde kabrioleter kjører på rad og rekke i forbindelse med den kjente Bringebærfestivalen? Svaret begynner på G. Festivalen arrangeres i august og er et samarbeid mellom Vollen historielag, sentrumsforeningen og «alle andre» som hører til Vollen sentrum.
Kabriolet-kortesjen startet med at Gjeruldsen fikk ideen til at ordfører Lene Conradi skulle hentes i en rød kabriolet. Etter det ballet det på seg, og i fjor var det 44 kabrioleter med.
I tillegg til kortesje, handler det om folk, glede og det tradisjonelle bringebærløpet i Vollen idrettspark. Vollens historie som bærbygd ligger bak hele festivalen, minner Gjeruldsen om.
Bringebær er en ting, akevitt noe annet. Gjeruldsen tok også initiativet til produksjon av egen Vollen-akevitt, en akevitt som nå bærer navnet Maud, og er å finne på Vinmonopolet.
Ikke arbeidsledig
At Vollen nå er fylt med leietagere, gjør ikke at Gjeruldsen blir arbeidsledig med det første.
Og 63-åringen signaliserer ikke noen planer om å førtidspensjonere seg.
– Nei, det er nok å drive med her. Full drift i alle bygg krever også sitt av viktig oppfølging, sier han.
Privat er han gift med Berit og har sønnen Mathias på tredve, som er elektriker, og datter Emilie på 26 har begynt som finansrådgiver
Fritiden bruker han på venner og familie, friluftsliv og turer til sitt yndlingsland, Italia.
Morten Gjeruldsen Foto: EVA GROVEN
Artikkel hentet fra Budstikka.